Šper ploče

Posebnu celinu predstavlja pogon izrade šper ploče. Šper ploča se izrađuje od kvalitetnih vrsta drveta uz primenu lepila najviših evropskih standarda kategorije A1 i E1.

Šper ploča je osnovni naziv za različite vrste ploča koje se sastoje od međusobno lepljenih drvenih slojeva debljine do 7 mm. Za sve višenamenske vrste ploča tipična je simetrična struktura: pojedini slojevi pomereni su najčešće za 90 stepeni i zato „zatvaraju“. Najčešće imaju tri sloja furnira, uglavnom su slojevi furnira neparni. Izuzetak: kod parnog broja slojeva dva su središnja sloja smeštena paralelno.

Ploče se izrađuju u raznim kvalitativnim kategorijama, dimenzijama , sve po zahtevu kupca. Savremena tehnologija obezbeđuje standardni i viši kvalitet ploče i redovno i kontinuirano snabdevanje kupaca.

Dimenzije ploče se kreću u sledećim rasponima:

– dužina od 1000 mm do 2500 mm
– širina od 500 mm do 1300 mm
– debljina od 4 mm do 40 mm

Ploče se površinski obrađuju egaliziranjem visoke finoće brusnog alata, čime se obezbeđuje velika preciznost traženih dimenzija.

Pored šper ploče, u ponudi imamo i LVL ploče. To su ploče istosmernog ređanja slojeva u kompoziciji ploče i specijalne su namene.

Najveći deo šper i LVL ploča se izvozi u zemlje EU (preko 90%) po zahtevima strogih standarda kupaca. Referentne zemlje izvoza su Nemačka, Rumunija, Grčka, Italija, Slovačka, Francuska, Belgija, Holandija i Bosna i Hercegovina.

Pozivamo Vas da se uverite u kvalitet naših ploča komparirajući ih sa pločama iz  Evroazijskih zemalja (cena i kvalitet) .